Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Turvapaikkavalitusten käsittely hajautettiin neljään hallinto-oikeuteen

Turvapaikkavalitusten käsittely hajautettiin helmikuun alusta alkaen Helsingin hallinto-oikeuden lisäksi Itä-Suomen, Pohjois-Suomen ja Turun hallinto-oikeuteen. Valituksen käsittelevä hallinto-oikeus määräytyy Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön alueen perusteella.

Helsingin hallinto-oikeudessa tuolloin vireillä olevat turvapaikkavalitukset käsitellään uusien säännösten mukaan määräytyvässä hallinto-oikeudessa. Asiat, joissa on tehty välipäätös tai toimitettu suullinen käsittely tai jotka on jo istunnossa ratkaistu, käsitellään kuitenkin loppuun Helsingin hallinto-oikeudessa.

Turvapaikkavalitusten käsittelyn hajauttamisella pyritään siihen, ettei keskimääräinen käsittelyaika nousisi yli kuuden kuukauden.

Eduskunta edellyttää, että turvapaikkaa ja muuta kansainvälistä suojelua koskevien valitusasioiden käsittelyn hajauttamisen vaikutuksia seurataan ja arvioidaan paitsi yleisesti myös siitä näkökulmasta, onko esityksen myötä kansainvälistä suojelua koskevia valitusasioita käsitteleviin hallinto-oikeuksiin saatu rekrytoitua riittävästi asiantuntevaa henkilökuntaa ja että lakivaliokunnalle annetaan asiasta selvitys elokuun 2018 loppuun mennessä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.