Oikeusavun ja edunvalvonnan organisaatio uudistui lokakuun alusta

Valtion oikeusaputoimistojen rakenneuudistus tuli voimaan 1. lokakuuta 2016. Uudistuksessa nykyiset kuusi oikeusapupiiriä muodostetaan virastoiksi, joiden hallinto hoidetaan keskitetysti. Jatkossa piirit ovat nimeltään oikeusapu- ja edunvalvontapiirejä. Edunvalvontapalveluja varten perustetaan edunvalvontatoimistoja, oikeusavun asiakkaita palvellaan jatkossakin oikeusaputoimistoissa.

Hankkeessa muodostetaan lisäksi hallinnollisesti Lapin, Rovaniemen ja Kemi-Tornion oikeusaputoimistoista Lapin oikeusaputoimisto ja Lapin edunvalvontatoimisto, Tampereen ja Pirkanmaan oikeusaputoimistoista Pirkanmaan oikeusaputoimisto ja Pirkanmaan edunvalvontatoimisto sekä Keski-Savon ja Etelä-Savon oikeusaputoimistoista Etelä-Savon oikeusaputoimisto ja Etelä-Savon edunvalvontatoimisto. Nykyiset toimipaikat säilyvät. Uudistuksella ei ole vaikutusta toimipaikkojen yhteystietoihin.

Uudistuksen tavoitteena on hallintotehtäviä keskittämällä vapauttaa toimistojen voimavaroja asianajo- ja edunvalvontatyöhön. Samalla oikeusaputoimistojen väliset erot jonotusajoissa tasaantuvat. Myös jääviystarkistusten teko helpottuu, kun asiakkuus oikeusavussa ei enää aiheuta esteellisyyttä edunvalvonnassa ja toisinpäin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.