Ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin tulee yhteinen haku syksystä 2014 alkaen

Ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haetaan jatkossa korkeakoulujen yhteisessä valtakunnallisessa yhteishaussa. Ammattikorkeakoulujen neljä sähköistä hakujärjestelmää ja yliopistojen yksi sähköinen hakujärjestelmä yhdistetään yhdeksi korkeakoulujen valtakunnalliseksi hakujärjestelmäksi. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut tekevät jatkossakin opiskelijavalintapäätökset ja päättävät itsenäisesti opiskelijavalinnan perusteista.

Hakija kirjaa yhteishaussa ammattikorkeakouluista ja yliopistoista valitsemansa hakukohteet etusijajärjestykseen. Yhteishaussa voi valita enintään kuusi hakukohdetta. Hakukohteiden etusijajärjestystä voi vaihtaa opetus- ja kulttuuriministeriön vahvistamaan hakuajan päättymiseen saakka. Hakija valitaan ylimpään hakukohteeseen, johon hänen valintamenestyksensä riittää. Hakija voi kuitenkin tulla valituksi myöhemmin varasijalta ylempään hakukohteeseensa.

Asetus tuli voimaan 1. elokuuta 2014. Asetusta sovelletaan ensimmäisen kerran syksyllä 2014 toteutettavassa yhteishaussa valittaessa opiskelijoita keväällä 2015 alkavaan koulutukseen.

- Valtioneuvoston asetus korkeakoulujen yhteishausta 293/2014

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.