Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan saa nyt tarkistaa

Rikostaustan tarkistamismenettely laajeni toukokuun alusta koskemaan myös lasten parissa toimivia vapaaehtoisia. Toisin kuin lasten kanssa työ- tai virkasuhteessa työskentelevien kohdalla, menettely ei vapaaehtoistoiminnassa kuitenkaan tullut pakolliseksi, vaan perustuu toiminnan järjestäjän harkintaan.

Menettelyllä halutaan edistää alaikäisten turvallisuutta ilman, että vapaaehtoistoiminnan järjestäminen vaikeutuu kohtuuttomasti. Edellytyksenä rikosrekisteriotteen hakemiselle on, että vapaaehtoinen on antanut siihen kirjallisen suostumuksensa. Otetta voidaan hakea vain annettaessa vapaaehtoiselle sellaisia tehtäviä, joihin kuuluu olennaisesti ja säännöllisesti yhdessäoloa alaikäisen kanssa henkilökohtaisessa vuorovaikutuksessa.

- Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014
- HE 149/2013

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.