Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Lomautetun on nykyisin ilmoittauduttava itse TE-toimistoon myös ryhmälomautuksissa

Vuodenvaihteessa voimaan tulleen lainmuutoksen myötä kaikkien lomautettujen tulee ilmoittautua TE-toimistoon henkilökohtaisesti viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä, jos lomautus alkaa 1. heinäkuuta 2013 tai sen jälkeen.

Aikaisemman lainsäädännön mukaan henkilökohtaista ilmoittautumista ei edellytetty ryhmälomautuksissa.

Ryhmälomautuksesta on kyse silloin, kun työnantaja lomauttaa kerrallaan vähintään kymmenen työntekijää määräajaksi ja ilmoittaa henkilöt ennakkoilmoituksella TE-toimistoon ja tarkistusilmoituksella työttömyyskassaan.

Jos sinut lomautetaan:

1. Ilmoittaudu TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänäsi, jos lomautus on alkanut 1. heinäkuuta 2013 tai sen jälkeen.

Henkilökohtaista ilmoittautumista edellytetään myös silloin kun

- lomautuksesi alku siirtyy aiemmasta ilmoituksesta poiketen ja ensimmäinen lomautuspäivä on todellisuudessa 1.7.2013 tai sen jälkeen
- määräaikainen lomautus muutetaan toistaiseksi voimassa olevaksi
- määräaikaista lomautusta jatketaan uudella määräaikaisella lomautuksella ja uuden lomautuksen ensimmäinen päivä on 1.7.2013 tai sen jälkeen.

Jos olet epävarma edellytetäänkö henkilökohtaista ilmoittautumista kohdallasi, ota yhteyttä TE-toimistoon.

2. Selvitä, oletko oikeutettu ansiopäivärahaan.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.