Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Uudistunut Finlex avattu

Ulkoasultaan ja toiminnoiltaan uudistunut oikeusministeriön Finlex-tietopankki on avattu käyttöön osoitteessa www.finlex.fi. Finlex siirtyi samalla uusille, tehokkaammille palvelimille.

Finlexin uudistus osui Finlexin 40-vuotisjuhlan ajankohtaan. Finlex on vanhimpia sähköisiä verkkopalveluita Suomessa. Finlexin ensimmäinen tietokanta, Korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätösrekisteri, valmistui marraskuussa 1972. Sen jälkeen Finlex on laajentunut yli 40 tietokannan oikeudelliseksi tietopankiksi. Maksuton Finlex-palvelu avattiin internetissä marraskuussa 1997, joten uuden Finlexin avaus juhlistaa samalla internet-Finlexin 15 vuoden taivalta.

Finlexissä on uusia aineistoja ja toimintoja. Uusia aineistoja ovat korkeimman hallinto-oikeuden ruotsinkielinen tietokanta ja hallituksen esitysten ruotsinkielinen tietokanta. Saamenkieliset säädökset ovat aiempaa helpommin saatavilla Lainsäädäntö-osiossa ja aineistoon on lisätty saamelaiskäräjien tuottamia käännöksiä.

Uusia toimintoja:
- haku kaikista Finlexin tietokannoista on mahdollista etusivun hakulomakkeella
- haku yhden Finlex-osion kaikista tietokannoista (esim. Lainsäädäntö tai Oikeuskäytäntö) voidaan tehdä osion etusivulta
- uutuusseurantaan on tarjolla noin 30 RSS-syötettä, joiden avulla voi seurata Finlexin eri tietokantojen uusimpia aineistoja
- lakitekstin ja oikeustapauksen selausta helpottaa sisällysluettelo, josta voi siirtyä suoraan yksittäiseen lukuun tai pykälään
- etusivulla on luettelo eniten käytetyistä laeista ja luettelo päivittyy kerran vuorokaudessa
- haku pdf-teksteistä on mahdollista mm. viranomaisnormien ja säädöskäännösten tietokannoissa.

Lisätietoja antaa tietopalvelupäällikkö Aki Hietanen, p. 02951 50510, Finlexin sähköpostiosoite on finlex(at) om.fi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.