Oikeusavustajien on haettava palkkiot ja kulukorvaukset sähköisesti elokuusta lähtien

Elokuun alusta lukien kaikkien oikeudenkäyntiavustajien on käytettävä oikeushallinnon sähköistä asiointipalvelua hakiessaan valtion varoista maksettavia palkkioita ja kulukorvauksia. Oikeusavun palkkio- ja korvausvaatimukset on voinut esittää tähän asti myös paperilla.

Palkkio- ja kulukorvausvaatimus toimitetaan sähköisen asiointipalvelun kautta, mikäli oikeusapupäätös on tehty oikeusaputoimistossa 1.3.2010 jälkeen tai julkisen puolustajan määräys on annettu tai oikeusavusta päätetty tuomioistuimessa 1.8.2012 jälkeen.


Sähköisen asiointipalvelu toimii osoitteessa: https://asiointi.oikeus.fi


Oikeushallinnossa siirrytään enenevässä määrin sähköisiin palveluihin. Sähköinen asiointi nopeuttaa palkkioiden ja korvausten maksamista ja säästää viranomaisten työtä.


Sähköisessä asiointipalvelussa voi hoitaa muitakin oikeudellisia asioita. Sähköisesti voi tehdä muun muassa oikeusapuhakemuksia, puolustajan määräyksiä ja haastehakemuksia tietyissä riidattomissa velkomusasioissa. Lisäksi kansalaiset voivat tarkistaa laskurilla, ovatko oikeutettuja saamaan valtion korvaamaa oikeusapua.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.