Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Puhelintiedoksianto mahdolliseksi yleisissä tuomioistuimissa

Puhelintiedoksiannosta tuli yleinen tiedoksiantotapa kaikissa yleisissä tuomioistuimissa 1. kesäkuuta 2010 alkaen. Henkilökohtaisen haastemiestiedoksiannon käyttöä aiotaan vähentää erityisesti riidattomissa velkomusasioissa.

Tuomioistuimet voivat nyt toimittaa kutsun oikeudenkäyntiin tai muun tiedoksiannon asianosaiselle tai todistajalle puhelimitse. Riidattomassa velkomusasiassa voidaan puhelimitse antaa tiedoksi myös haaste. Puhelintiedoksiannosta lähetetään vastaanottajalle kirjallinen vahvistus. Myös sähköpostin ja muiden sähköisten välineiden käyttöä tiedoksiannoissa laajennetaan.

Asianosaisten asemaa tiedoksiannoissa vahvistetaan. Tiedoksiannon voi hoitaa nykyistä useammin myös asianosaisen asiamies tietyin rajoituksin. Tähän asti puhelintiedoksiantoa on voitu käyttää vain hovioikeudessa annettaessa tiedoksi kutsu pääkäsittelyyn.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.