Loppuvuoden säädösruuhka hidastaa hieman Finlexin päivityksiä

Suomen säädöskokoelmassa julkaistiin vuonna 2009 yhteensä 7638 sivua säädöksiä, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Edellinen ennätys oli vuodelta 2007, jolloin julkaistiin 5790 sivua. Myös säädösmäärässä tehtiin uusi ennätys; 1853 säädöstä. Edellinen ennätys oli vuodelta 1995; 1809 säädöstä.

Pääsyynä suureen sivumäärään on keväällä 2009 julkaistut vaarallisten aineiden kuljetusta käsittelevät säädökset, joiden yhteinen sivumäärä oli yli 2200 sivua. Joulukuun säädösruuhka oli myös poikkeuksellinen. Pelkästään joulukuussa julkaistiin yli 2700 sivua säädäntöä ja vuoden viimeisen päivän osuus siitä oli lähes 1800 sivua.

Loppuvuoden säädösruuhkan takia viimeiset säädöskokoelman vihkot pdf-muodossa saataneen nettiin 11-12.1. Ajantasainen lainsäädäntö saadaan ajantasaistettua tammikuun lopulla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.