Yksityisyyden suojasta työelämässä annettu laki uudistuu

Lakiin lisätään säännökset työntekijän sähköpostin suojasta, kameravalvonnasta ja huumausaineiden käyttöä koskevien tietojen käsittelystä.

Huumausainetestauksissa lain lähtökohtana on, että työnhakija tai työntekijä itse toimittaa työnantajalle todistuksen testistä.

Työnhakuvaiheessa työnantaja voi pyytää todistusta huumausainetestistä vain tehtävään valitulta henkilöltä tietyin edellytyksin.

Työsuhteen aikana työntekijä on velvollinen esittämään todistuksen huumausainetestistä, kun on perusteltua aihetta epäillä, että työntekijä on huumeiden vaikutuksen alaisena työssä tai jos työnantajalla on perusteltu epäilys, että työntekijällä on riippuvuus huumeista.

Kameravalvontaa saa työnantaja käyttää lain mukaan työtiloissa, jos tarkkailun tarkoituksena on työntekijöiden ja muiden tiloissa olevien henkilöiden turvallisuuden varmistaminen, omaisuuden suojaaminen tai tuotantoprosessien asianmukaisen toiminnan valvonta. Esimerkiksi työntekijöiden wc:ssä, pukeutumistilassa tai henkilöstötiloissa ei saa olla kameravalvontaa.

Uusilla säännöksillä yritetään lisäksi vastata siihen, miten menetellä, jos työntekijä ei anna suostumusta avata työnantajalle kuuluvia, välttämättömiä sähköpostiviestejä.

Laki on tulossa voimaan lokakuun alussa.

Lakimuutokset pohjautuvat laajapohjaisen kolmikantaisen työryhmän ehdotuksiin. Laista on tulossa esite työministeriön internetsivuille elokuun lopulla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.