Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

Autoveron muutoksenhakusäännökset muuttuivat

Autoverolakia on muutettu siten, että verovelvollisen tulee muutosta hakiessaan pääsääntöisesti tehdä ensin veroviranomaiselle kirjallinen oikaisuvaatimus, jota koskevaan päätökseen vasta on mahdollista hakea valittamalla muutosta hallinto-oikeudelta.

Autoveroasioissa toimivaltainen tuomioistuin on jatkossa yleensä verovelvollisen kotikunnan mukaan määräytyvä alueellinen hallinto-oikeus.

Oikaisuvaatimusmenettelyn myötä valittajalla on aiempaa paremmat mahdollisuudet arvioida todellista valitustarvettaan, kun hän saa jo ensivaiheessa hallintoviranomaiselta perustellun päätöksen vaatimuksistaan. Samalla luovutaan menettelystä, jossa valitus on siirrettävä hylätyiltä osin automaattisesti hallinto-oikeuteen. Jatkossa valitus on siten itsenäinen, hallinnollisesta menettelystä erillinen toimi.

Autoveroa koskevat valitusasiat hajautetaan kaikkiin yleisiin hallinto-oikeuksiin, kun ne aiemmin käsiteltiin keskitetysti Helsingin hallinto-oikeudessa. Keskitetty käsittely on jäänne, jolle ei ole nykyisin enää perusteita. Samalla voidaan purkaa Helsingin hallinto-oikeuteen kohdistuvaa painetta.

Muutosten odotetaan tehostavan autoverotuksen muutoksenhakua ja vähentävän pitkällä aikavälillä hallinto-oikeuksiin tehtäviä valituksia.

Lait tulivat voimaan 1.5.2008.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.