99/2020

Annettu: Helsingissä 4.11.2020

Oikeusministeriön ilmoitus Suomen tasavallan hallituksen ja Kiinan kansantasavallan Hongkongin erityishallintoalueen hallituksen välillä tehdyn rikoksen johdosta tapahtuvaa luovuttamista koskevan sopimuksen soveltamisen keskeyttämisestä

Suomella on voimassa oleva sopimus Kiinan kansantasavallan Hongkongin erityishallintoalueen kanssa rikoksen johdosta tapahtuvasta luovuttamisesta (SopS 68/2013).

Sopimuksen 22 artiklan mukaan, joka koskee sopimuksen voimaantuloa, voimassaolon keskeyttämistä ja päättymistä, sopimuspuoli voi keskeyttää sopimuksen soveltamisen ilmoittamalla keskeytyksestä toiselle sopimuspuolelle artiklassa edellytetyllä tavalla. Sopimuksen soveltaminen keskeytyy, kun toinen sopimuspuoli vastaanottaa asiaankuuluvan ilmoituksen.

Suomi on 22.10.2020 ilmoittanut Kiinan kansantasavallan Hongkongin erityishallintoalueelle keskeyttävänsä sopimusten soveltamisen.

Oikeusministeriö ilmoittaa, että edellä mainitun sopimuksen soveltaminen on keskeytetty 22.10.2020 lukien.

Helsingissä 4.11.2020

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.