67/2015

Annettu: Helsingissä 17 päivänä syyskuuta 2015

Valtioneuvoston asetus Maailman postiliiton yleisohjesäännön ja Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirjan voimaansaattamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Dohassa 11 päivänä lokakuuta 2012 tehdyt Maailman postiliiton yleisohjesääntö ja Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirja ovat voimassa 1 päivästä tammikuuta 2014 niin kuin niistä on sovittu.

Tasavallan presidentti on hyväksynyt 1 momentissa mainitun yleisohjesäännön sekä yleissopimuksen päättöpöytäkirjan 24 päivänä huhtikuuta 2015. Hyväksymiskirja on toimitettu Maailman postiliitolle 4 päivänä toukokuuta 2015.

2 §

Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirja sisältää Suomen tekemän seuraavan varauman: yleissopimuksen 7 artiklasta huolimatta Suomi, joka ei myönnä kotimaan liikenteessään sokeainlähetyksille vapautusta postimaksuista kongressin hyväksymien 7 artiklan määritelmien mukaisesti, voi periä kansallisia maksuja toisiin valtioihin osoitetuista sokeainlähetyksistä.

3 §

Maailman postiliiton yleisohjesääntö ja Maailman postiliiton yleissopimuksen päättöpöytäkirja ovat asetuksena voimassa.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 22 päivänä syyskuuta 2015.

Helsingissä 17 päivänä syyskuuta 2015

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.