90/2012

Annettu: 13.11.2012

Liikenne- ja viestintäministeriön ilmoitus Kansainvälisen televiestintäliiton radio-ohjesäännön muutosten voimaantulosta

Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoittaa, että Kansainvälisen televiestintäliiton (ITU) maailmanlaajuisessa radioviestintäkonferenssissa (WRC-12) päätetyt ja 18 päivänä helmikuuta 2012 allekirjoitetut liiton peruskirjaa ja yleissopimusta täydentävän radio-ohjesäännön muutokset tulevat voimaan 1 tammikuuta 2013.

Konferenssin päätöslauselmassa 98 (Resolution 98, WRC-12) tiettyjen konferenssin muuttamien radio-ohjesäännön säännösten tilapäisestä soveltamisesta sekä tiettyjen päätöslauselmien ja suositusten poistamisesta tarkoitettuja muutettuja ja lisättyjä ohjesäännön säännöksiä sovelletaan kuitenkin tilapäisesti 18 päivästä helmikuuta 2012 alkaen lukuun ottamatta yhtä muutosta, jota sovelletaan 1 tammikuuta 2017 alkaen. Myös päätöslauselmassa tarkoitettujen eräiden radio-ohjesäännön säännösten konferenssissa päätetyt poistamiset tulivat myös voimaan 18 päivänä helmikuuta 2012.

Konferenssin päätökset, jotka koskevat radio-ohjesääntöön liittyvien päätöslauselmien ja suositusten poistamista, tulivat voimaan konferenssin päättöasiakirjan allekirjoitushetkellä 18 päivänä helmikuuta 2012.

Maailmanlaajuisen radioviestintäkonferenssin päättöasiakirja, johon edellä 1-3 momentissa tarkoitetut Kansainvälisen televiestintäliiton radio-ohjesäännön muutokset sisältyvät, on nähtävissä ja saatavissa Viestintävirastossa, joka myös antaa siitä tietoja suomeksi ja ruotsiksi. Päättöasiakirja on julkaistu liikenne- ja viestintäministeriön kotisivuilla ja on saatavissa englanninkielisenä osoitteessa http://www.lvm.fi/web/fi/lakihankkeet/-/mahti/asiakirja/81247.

Helsingissä 13 päivänä marraskuuta 2012

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.