118/2011

Annettu: 16.12.2011

Tasavallan presidentin asetus Kansainvälisen televiestintäliiton peruskirjaan ja Kansainvälisen televiestintäliiton yleissopimukseen tehtyjen muutosten voimaansaattamisesta

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty liikenneministerin esittelystä, säädetään:

1 §

Kansainvälisen televiestintäliiton peruskirjaan ja Kansainvälisen televiestintäliiton yleissopimukseen Guadalajarassa 22 päivänä lokakuuta 2010 tehdyt muutokset tulevat voimaan 1 päivänä tammikuuta 2012 niin kuin niistä on sovittu.

Tasavallan presidentti on hyväksynyt peruskirjaan ja yleissopimukseen tehdyt muutokset 25 päivänä marraskuuta 2011 ja niitä koskeva hyväksymiskirja on jätetty Kansainvälisen televiestintäliiton pääsihteerille 30 päivänä marraskuuta 2011.  

2 §

Kansainvälisen televiestintäliiton peruskirjaan ja yleissopimukseen tehdyt muutokset ovat asetuksena voimassa.  

3 §

Kansainvälisen televiestintäliiton peruskirjaan ja yleissopimukseen tehtyjen muutosten hyväksymisen yhteydessä Suomi on antanut seuraavat selitykset:

Suomi ilmoittaa soveltavansa peruskirjaa ja yleissopimusta muuttavia asiakirjoja ottaen huomioon Euroopan unionista sekä Euroopan unionin toiminnasta tehdyissä sopimuksissa Suomelle asetetut velvoitteet.

Suomi ilmoittaa, että se pitää voimassa kaikki aikaisemmin antamansa varaumat ja selitykset.

Ottaen huomioon kaikki muiden valtioiden selitykset, joissa viitataan päiväntasaajamaiden tekemään Bogotan julistukseen 3 päivänä joulukuuta 1976, ja näiden valtioiden vaatimukset hallita suvereenisti geostationäärisen satelliittiradan segmenttejä, Suomi toteaa, ettei tämä kokous voi tunnustaa kyseisiä vaatimuksia. Lisäksi Suomi toteaa, että peruskirjan 44 artiklan viittaus "eräiden valtioiden maantieteelliseen sijaintiin" ei merkitse näiden valtioiden geostationäärisen satelliittiradan segmenttejä koskevien vaatimusten tunnustamista.  

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2012.

Helsingissä 16 päivänä joulukuuta 2011

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.