52/2011

Annettu: 08.04.2011

Työ- ja elinkeinoministeriön ilmoitus teollismallien kansainvälistä rekisteröintiä koskevan Haagin sopimuksen Geneven asiakirjan hyväksymisen yhteydessä tehdyistä selityksistä

Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoittaa, että Suomi on teollismallien kansainvälistä rekisteröintiä koskevan Haagin sopimuksen Geneven asiakirjan hyväksymisen yhteydessä antanut tämän ilmoituksen liitteenä mainitut selitykset. Tasavallan presidentti on päättänyt selitysten antamisesta 3 päivänä joulukuuta 2004 ja ne on talletettu Maailman henkisen omaisuuden järjestön pääjohtajan huostaan 1 päivänä helmikuuta 2011.

Helsingissä 8 päivänä huhtikuuta 2011

Liite 1

TEOLLISMALLIEN KANSAINVÄLISTÄ REKISTERÖINTIÄ KOSKEVAN HAAGIN SOPIMUKSEN GENEVEN ASIAKIRJAN HYVÄKSYMISEN YHTEYDESSÄ ANNETUT SELITYKSET

Suomennos

1. Suomi antaa Geneven asiakirjan täytäntöönpanomääräysten 12 säännön 1 kappaleen c kohdan i kohdassa tarkoitetun selityksen, jonka mukaan sen lainsäädäntö oikeuttaa vakiomääräisen nimeämismaksun kolmannen tason soveltamiseen.

2. Suomi antaa Geneven asiakirjan täytäntöönpanomääräysten 18 säännön 1 kappaleen b kohdassa tarkoitetun selityksen, jonka mukaan se korvaa kieltäytymisilmoituksen toimittamiselle kansainväliselle toimistolle määrätyn kuuden kuukauden määräajan kahdentoista kuukauden määräajalla.

3. Suomi antaa Geneven asiakirjan 11 artiklan 1 kappaleen a kohdassa tarkoitetun selityksen, jonka mukaan rekisteröinnin kuulutus voidaan lykätä enintään kuusi kuukautta siitä päivästä, jona rekisteröintihakemus tehtiin, tai josta etuoikeutta mallioikeuslain 8 §:n mukaan on pyydetty.

4. Suomi antaa Geneven asiakirjan 17 artiklan 3 kappaleen c kohdassa tarkoitetun selityksen, jonka mukaan sen lainsäädännössä säädetty mallisuojan enimmäiskesto on 25 vuotta. Jos malli on moniosaisen tuotteen osa ja se on tarkoitettu tuotteen korjaamiseksi alkuperäiseen muotoon, mallisuojan enimmäiskesto on 15 vuotta.

5. Suomi antaa Geneven asiakirjan täytäntöönpanomääräysten 8 säännön 1 kappaleessa tarkoitetun selityksen, jonka mukaan Suomen nimeävässä kansainvälisessä rekisteröintihakemuksessa on ilmoitettava hakemuksen kohteena olevan malli luoja. Mikäli mallioikeuden hakija ei ole mallioikeuden luoja, hakijan on vahvistettava mallioikeuden siirtyminen mallin luojalta hakijalle.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.