28/2007

Annettu: 23.03.2007

Tasavallan presidentin asetus Venäjän kanssa Kuusamo-Suoperä rajanylityspaikan avaamisesta kansainväliselle autoliikenteelle tehdyn periaatesopimuksen voimaansaattamisesta

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty ulkoasiainministerin esittelystä, säädetään:

1 §

Moskovassa 19 päivänä marraskuuta 2001 Suomen tasavallan ja Venäjän federaation välillä noottienvaihdolla tehty periaatesopimus Kuusamo-Suoperä rajanylityspaikan (rm IV/18) avaamisesta kansainväliselle autoliikenteelle on voimassa 6 päivästä lokakuuta 2006 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Tämä asetus tulee voimaan 28 päivänä maaliskuuta 2007.

Helsingissä 23 päivänä maaliskuuta 2007

(Suomennos)

NOOTTIENVAIHTO

1. Venäjän federaation ulkoministeriö Suomen ulkoasiainministeriölle

N:o 7566/2ED

Venäjän federaation ulkoministeriö esittää kunnioituksensa vakuutuksen Suomen tasavallan suurlähetystölle ja viitaten 11 päivänä maaliskuuta 1994 Venäjän federaation hallituksen ja Suomen tasavallan hallituksen välillä tehdyn Venäjän ja Suomen välisen valtakunnanrajan ylityspaikkoja koskevan sopimuksen 3 artiklaan ehdottaa kohteliaimmin Suomen sopimuspuolelle sopimuspuolten välisen periaatesopimuksen tekemistä Suoperä-Kortesalmi rajanylityspaikan avaamisesta kansainväliselle autoliikenteelle.

Ministeriö lähtee siitä, että yllä mainitun sopimuksen 4 artiklan mukaisesti mainittu rajanylityspaikka avataan liikenteelle sen jälkeen, kun se on asianmukaisesti varustettu. Yllä mainitun sopimuksen 6 artiklan mukaan ylityspaikan liikenteelle avaamisen ajankohdasta ja työskentelyjärjestyksestä sopivat sopimuspuolten rajavaltuutetut.

Mikäli Suomen sopimuspuoli hyväksyy yllä mainitun ehdotuksen, tämä nootti ja suurlähetystön vastausnootti muodostavat Venäjän federaation hallituksen ja Suomen tasavallan hallituksen välisen tätä asiaa koskevan sopimuksen, joka tulee voimaan vastausnootin vastaanottopäivästä.

Ministeriö käyttää hyväkseen tilaisuutta uudistaakseen suurlähetystölle korkean kunnioituksensa vakuutuksen.

Moskova, 30.8.2001

2. Suomen ulkoasiainministeriö Venäjän federaation ulkoministeriölle

MOST015-95

Suomen Venäjän federaatiossa oleva suurlähetystö esittää kunnioituksensa vakuutuksen Venäjän federaation ulkoministeriölle ja vahvistaa kunnioittavasti vastaanottaneensa ministeriön 30.8.2001 päivätyn seuraavan sisältöisen nootin no. 7566/2ED:

Suurlähetystö ilmoittaa kohteliaimmin, että Suomen tasavallan hallitus on hyväksynyt mainitun ehdotuksen. Näin ollen ministeriön mainittu nootti ja tämä nootti muodostavat Suomen tasavallan hallituksen ja Venäjän federaation hallituksen välisen periaatesopimuksen tässä asiassa ja se tulee voimaan tämän nootin antamispäivämäärästä.

Suurlähetystöllä on tämän lisäksi kunnia ilmoittaa, että Suomi tästä lähtien käyttää Kortesalmen nimen asemesta nimitystä Kuusamo.

Suurlähetystö käyttää hyväkseen tilaisuutta uudistaakseen Venäjän federaation ulkoministeriölle korkeimman kunnioituksensa vakuutuksen.

Moskova, 14 päivänä marraskuuta 2001

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.