90/2006

Annettu: 01.12.2006

Tasavallan presidentin asetus Pohjoismaiden välillä pääsystä korkeampaan koulutukseen tehdyn sopimuksen muuttamista koskevan sopimuksen voimaansaattamisesta

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty ulkoasiainministerin esittelystä, säädetään:

1 §

Helsingissä 3 päivänä marraskuuta 2006 noottienvaihdolla tehty sopimus Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin välillä pääsystä korkeampaan koulutukseen tehdyn sopimuksen muuttamisesta on voimassa 18 päivästä marraskuuta 2006 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Sopimuksen määräykset ovat asetuksena voimassa.

3 §

Tämä asetus tulee voimaan 5 päivänä joulukuuta 2006.

Helsingissä 1 päivänä joulukuuta 2006

N:o 90

(Suomennos)

VERBAALINOOTTI

Suomen ulkoasiainministeriö Tanskan, Norjan, Ruotsin ja Islannin Helsingissä sijaitseville suurlähetystöille

Helsingissä 27 päivänä marraskuuta 2003

Ulkoasiainministeriöllä on kunnia viitata Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin välillä tehtyyn sopimukseen pääsystä korkeampaan koulutukseen, joka allekirjoitettiin Kööpenhaminassa 3 päivänä syyskuuta 1996 ja joka tuli voimaan 9 päivänä toukokuuta 1997.

Pohjoismaiden ministerineuvoston 4 päivänä kesäkuuta 2003 tekemän päätöksen mukaisesti ulkoasiainministeriöllä on kunnia ehdottaa, että sopimuksen 10 artiklan toisen kappaleen sanamuoto muutetaan seuraavasti:

"Sopimus on voimassa vuoden 2006 loppuun, jollei tätä ennen ole toisin sovittu."

Samalla ulkoasiainministeriö ehdottaa, että Tanskan, Islannin, Norjan ja Ruotsin hallitukset vahvistavat, että sopimusta on muuttamattomana sovellettu vuosina 2002–2003 Pohjoismaiden ministerineuvoston 1 päivänä joulukuuta 2000 tehdyn päätöksen mukaisesti.

Jos Tanskan, Islannin, Norjan ja Ruotsin hallitukset voivat hyväksyä nämä ehdotukset on ulkoasiainministeriöllä kunnia ehdottaa, että tämä nootti ja muiden Pohjoismaiden vastausnootit muodostavat tästä asiasta sopimuksen, joka tulee voimaan viidentoista päivän kuluttua siitä, kun Suomen ulkoasiainministeriö on vastaanottanut muiden Pohjoismaiden vahvistavat nootit.

Ulkoasiainministeriö käyttää tätä tilaisuutta esittää Pohjoismaiden Suurlähetystöille korkeimman kunnioituksensa vakuutuksen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.