7/2002

Annettu: 16.11.2001

Laki muovailtavien räjähteiden merkitsemisestä tunnistamista varten tehdyn yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Montrealissa 1 päivänä maaliskuuta 1991 tehdyn muovailtavien räjähteiden merkitsemistä tunnistamista varten koskevan yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset ovat lakina voimassa sellaisina kuin Suomi on niihin sitoutunut.

2 §

Yleissopimuksessa tarkoitettujen räjähteiden valmistusta ja varastointia Suomessa valvoo turvatekniikan keskus. Tullilaitos ja rajavartiolaitos valvovat muovailtavien räjähteiden maahantuontia. Puolustusvoimien valmistamien, hallussa olevien ja käyttöön tarkoitettujen muovailtavien räjähteiden osalta valvontaviranomainen on pääesikunnan teknillinen tarkastusosasto. Rajavartiolaitoksen valmistamien, hallussa olevien ja käyttöön tarkoitettujen räjähteiden osalta merkitsemistä koskevien säännösten noudattamista valvoo rajavartiolaitos.

3 §

Tämän lain voimaantulosta säädetään tasavallan presidentin asetuksella.

Helsingissä 16 päivänä marraskuuta 2001

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.