23/2000

Annettu: 31.03.2000

Tasavallan presidentin asetus Pohjoismaiden välillä pääsystä korkeampaan koulutukseen tehdyn sopimuksen muuttamista koskevan sopimuksen voimaansaattamisesta

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty ulkoasiainministerin esittelystä, säädetään:

1 §

Helsingissä 13 päivänä maaliskuuta 2000 noottienvaihdolla tehty sopimus Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin välillä pääsystä korkeampaan koulutukseen tehdyn sopimuksen muuttamisesta on Suomen osalta kansainvälisesti voimassa 28 päivästä maaliskuuta 2000 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Sopimuksen määräykset ovat asetuksena voimassa.

3 §

Tämä asetus tulee voimaan 5 päivänä huhtikuuta 2000.

Helsingissä 31 päivänä maaliskuuta 2000

(Suomennos)

VERBAALINOOTTI

Suomen ulkoasiainministeriö Tanskan, Norjan, Ruotsin ja Islannin Helsingissä sijaitseville suurlähetystöille

Helsingissä 25 päivänä lokakuuta 1999

Ulkoasiainministeriöllä on kunnia viitata Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin välillä tehtyyn sopimukseen pääsystä korkeampaan koulutukseen, joka allekirjoitettiin Kööpenhaminassa 3 päivänä syyskuuta 1996 ja joka tuli voimaan 9 päivänä toukokuuta 1997.

Pohjoismaiden Ministerineuvoston 1 päivänä kesäkuuta 1999 tekemän päätöksen mukaisesti ulkoasiainministeriöllä on kunnia ehdottaa, että 10 artiklan toisen kappaleen sanamuoto muutetaan seuraavasti:

"Sopimus on voimassa vuoden 2001 loppuun, jollei tätä ennen ole toisin sovittu"

Jos Tanskan, Islannin, Norjan ja Ruotsin hallitukset voivat hyväksyä tämän muutoksen on ulkoasiainministeriöllä kunnia ehdottaa, että tämä nootti ja muiden Pohjoismaiden vastausnootit muodostavat tästä asiasta sopimuksen, joka tulee voimaan viidentoista päivän kuluttua siitä, kun Suomen ulkoasiainministeriö on vastaanottanut muiden Pohjoismaiden vahvistavat nootit.

Ulkoasiainministeriö käyttää tätä tilaisuutta esittää Pohjoismaiden Suurlähetystöille korkeimman kunnioituksensa vakuutuksen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.