30/1995

Annettu: 20.04.1995

Asetus sovittelua ja välitystä ETYKin yhteydessä koskevan yleissopimuksen voimaansaattamisesta

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Tukholmassa 15 päivänä joulukuuta 1992 sovittelusta ja välityksestä ETYKin yhteydessä tehty yleissopimus, jonka eräät määräykset eduskunta on hyväksynyt 20 päivänä tammikuuta 1995 ja jonka tasavallan presidentti on ratifioinut 10 päivänä helmikuuta 1995 ja jota koskeva ratifioimiskirja on talletettu 20 päivänä helmikuuta 1995 Ruotsin ulkoasiainministeriön huostaan, tulee voimaan 20 päivänä huhtikuuta 1995 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Ratifioimiskirjan tallettamisen yhteydessä Suomi on antanut seuraavan selityksen:

Yleissopimuksen 26 artiklan 2 kappaleen mukaisesti Suomi tunnustaa vastavuoroisesti yleissopimuksen mukaisesti perustetun välimiesoikeuden toimivallan pakolliseksi ipso facto ja ilman erityistä sopimusta. Selitys on voimassa kymmenen vuotta ratifioimiskirjan tallettamisesta lukien.

3 §

Tämä asetus tulee voimaan 20 päivänä huhtikuuta 1995.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.