91/1994

Alkuperäinen sopimus: 26/1948

Maailman terveysjärjestön PERUSSÄÄNTÖ

Maailman 39 terveyskokouksessa Maailman terveysjärjestön perussääntöön tehdyt muutokset

Artikla 24 poistetaan ja korvataan seuraavalla:

24 artikla

Neuvostoon kuuluu kolmekymmentäkaksi yhtä monen jäsenvaltion määräämää henkilöä. Ottaen huomioon tasapuolisen maantieteellisen jakautumisen, terveyskokous valitsee ne jäsenvaltiot, joilla on oikeus määrätä henkilö toimimaan neuvostossa edellyttäen, että näistä jäsenvaltioista vähintään kolme valitaan kustakin 44 artiklan mukaisesti perustetusta alueellisesta järjestöstä. Jokaisen tällaisen jäsenvaltion tulee määrätä neuvostoon terveydenhoidon alalla teknillisesti pätevä henkilö, jolla voi olla mukanaan varamiehiä ja neuvonantajia.

Artikla 25 poistetaan ja korvataan seuraavalla:

25 artikla

Nämä jäsenet valitaan kolmeksi vuodeksi ja heidät voidaan valita uudelleen edellyttäen kuitenkin, että sen perussäännön muutoksen voimaantulon jälkeen, jonka nojalla neuvoston jäsenmäärä nousee kolmestakymmenestäyhdestä kolmeenkymmeneenkahteen, pidettävässä terveyskokouksen ensimmäisessä istunnossa valittavista jäsenistä valittavan lisäjäsenen toimiaika määrätään tarvittaessa sen verran lyhyemmäksi, että kustakin alueellisesta järjestöstä voitaisiin helpommin valita ainakin yksi jäsenvaltio joka vuosi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.