124/1992
Dokumentin versiot
Suomen tasavallan hallituksen ja Venäjän federaation hallituksen välinen SOPIMUS yhteistyöstä työpolitiikan alalla
Suomen tasavallan hallitus ja Venäjän federaation hallitus (jäljempänä sopimuspuolet), jotka
pyrkivät laajentamaan ja syventämään maiden työviranomaisten välisiä suhteita,
toivovat tämän yhteistyön myötävaikuttavan kaikinpuoliseen työ- ja sosiaalipolitiikan kehittymiseen,
ovat sopineet seuraavasta:
1 artikla
Sopimuspuolten välinen yhteistyö koskee seuraavia kysymyksiä:
- työmarkkinoiden säätely, talouden rakennemuutokset, työmarkkinoiden kysyntää ja tarjontaa säätelevät ohjelmat, vajaatyökykyisten ja vammaisten työllistämispolitiikka, työnvälitystoimintojen organisaatio ja toiminta,
- toiminta työvoiman ammatillisen koulutuksen ja uudelleenkoulutuksen alalla sekä nuorisokoulutus,
- työolosuhteet, työsuojelu, työympäristö, tuotantosuhteet
- työsuhteita koskeva lainsäädäntö.
2 artikla
Sopimuspuolten välistä työpolitiikan yhteistyötä toteutetaan seuraavin muodoin:
- vaihtamalla säännöllisesti informaatioaineistoa, julkisesti saatavilla olevia tutkimustuloksia ja aikakausjulkaisuja,
- vaihtamalla tietoja työhallinnon alaa koskevista säädöksistä,
- vaihtamalla asiantuntija- ja tutkijavaltuuskuntia kokemusten vertaamiseksi,
- vaihtamalla asiantuntijoita, jotka pitävät luentoja ja suorittavat yhteisiä tutkimuksia,
- järjestämällä harjoittelua asiantuntijoille työvoiman säätelyn, työnvälityksen, ammatillisen koulutuksen ja uudelleenkoulutuksen alalla,
- järjestämällä vastavuoroisesti harjoittelua kansalaisilleen heidän ammattitaitonsa kohottamiseksi ammattialallaan Suomen työministeriön sekä Venäjän työ- ja työllisyysministeriön välisen pöytäkirjan mukaisesti sekä
- osallistumalla kansallisiin tieteellisiin seminaareihin ja kansainvälisiin konferensseihin, joita järjestetään Suomen tasavallan tai Venäjän federaation alueella työpolitiikan alalla.
3 artikla
Suomen tasavallassa toimivaltaisia viranomaisia ovat työministeriö ja sen alaiset virastot ja Venäjän federaatiossa työ- ja työllisyysministeriö ja sen alaiset virastot, jotka voivat olla keskenään suorassa yhteydessä ja sopia tämän sopimuksen toteuttamiseen liittyvistä niiden toimialaan kuuluvista kysymyksistä.
4 artikla
Sopimuspuolet pyrkivät edistämään yhteyksien luomista molempien maiden tässä sopimuksessa tarkoitetulla työpolitiikan alalla toimivien tieteellisten ja muiden laitosten ja järjestöjen välillä.
5 artikla
Sopimuksen käytännön toteuttamista varten perustetaan yhteinen työryhmä. Työryhmä laatii, ottamalla huomioon kummassakin sopimusvaltiossa voimassaolevat säädökset, yhteistyöohjelmia, joissa määritellään yhteistyön muodot, menetelmät ja taloudelliset ehdot.
Yhteistyön rahoituksesta sovitaan erikseen.
Työryhmä kokoontuu tarpeen mukaan kerran kahdessa vuodessa vuoroin Suomen tasavallan ja vuoroin Venäjän federaation alueella.
6 artikla
Tämä sopimus tulee voimaan 30 päivän kuluttua siitä, kun sopimuspuolet ovat ilmoittaneet toisilleen, että niiden valtiosääntöjen sopimuksen voimaantulolle asettamat vaatimukset on täytetty.
7 artikla
Tämä sopimus on voimassa toistaiseksi. Kumpikin sopimuspuoli voi irtisanoa sopimuksen ilmoittamalla siitä toiselle sopimuspuolelle kuusi kuukautta aikaisemmin tehtävällä kirjallisella ilmoituksella.
Tehty Helsingissä 24 päivänä maaliskuuta 1992 kahtena suomen- ja venäjänkielisenä kappaleena molempien tekstien ollessa yhtä todistusvoimaiset.