111/1992

Alkuperäinen sopimus: 25/1934

Suomen tasavallan hallituksen ja Amerikan yhdysvaltojen hallituksen välinen PÖYTÄKIRJA, joka liittyy helmikuun 13 päivänä 1934 tehtyyn ystävyys-, kauppa- ja konsulisopimukseen sellaisena kuin se on muutettuna 4 päivänä joulukuuta 1952 tehdyllä pöytäkirjalla

Suomen tasavallan hallitus ja Amerikan yhdysvaltojen hallitus,

jotka haluavat tehostaa sopimuspuolten välillä Washingtonissa 13 päivänä helmikuuta 1934 allekirjoitettua ystävyys-, kauppa- ja konsulisopimusta sellaisena kuin se on muutettuna Washingtonissa 4 päivänä joulukuuta 1952 allekirjoitetulla pöytäkirjalla (jäljempänä "sopimus"),

ovat päättäneet tehdä siihen liittyvän lisäpöytäkirjan

ja ovat sopineet seuraavista artikloista:

1 artikla

Kummankin sopimusvaltion kansalaisilla on oikeus ulkomaalaisten maahantuloa ja oleskelua koskevia lakeja noudattaen saapua toisen sopimusvaltion alueelle ja oleskella siellä kehittääkseen ja johtaakseen sellaisen yhtiön toimintaa, johon he ovat sijoittaneet tai johon he parhaillaan ovat sijoittamassa huomattavaa pääomaa.

2 artikla

Tämä lisäpöytäkirja, joka on sopimuksen olennainen osa, on ratifioitava.

3 artikla

Tämä lisäpöytäkirja tulee voimaan, kun ratifioimiskirjat on vaihdettu ja se on voimassa yhtä kauan kuin sopimus.

Tämän vakuudeksi allekirjoittaneet hallitustensa siihen asianmukaisesti valtuuttamina ovat allekirjoittaneet tämän lisäpöytäkirjan.

Tehty Washingtonissa kahtena alkuperäiskappaleena suomen ja englannin kielellä molempien tekstien ollessa yhtä todistusvoimaiset 1 päivänä heinäkuuta 1991.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.