61/1988

PÖYTÄKIRJA

Allekirjoitettaessa Suomen tasavallan hallituksen ja Turkin tasavallan hallituksen välistä sopimusta tuloveroja koskevan kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi allekirjoittaneet ovat sopineet seuraavista määräyksistä, jotka ovat sopimuksen olennainen osa.

1. Sopimuksen 6 artiklan 2 kappale

Sanonta "kalastuspaikka" kuuluu kiinteän omaisuuden käsitteen piiriin ainoastaan Turkin osalta. Sanonta ei käsitä avomerikalastusta.

2. Sopimuksen 7 artiklan 1 kappale

Milloin sopimusvaltiossa olevalla yrityksellä on kiinteä toimipaikka toisessa sopimusvaltiossa, ja yritys

a) tässä toisessa valtiossa myy samanlaisia tai samankaltaisia tavaroita kuin ne, joita myydään tästä kiinteästä toimipaikasta, tai

b) tässä toisessa valtiossa harjoittaa muuta liiketoimintaa, joka on samanlaista tai samankaltaista kuin se, jota harjoitetaan tästä kiinteästä toimipaikasta,

verotetaan myyntiä ja liiketoimintaa tässä toisessa valtiossa kiinteän toimipaikan tulon osana, mikäli samanlaista tai samankaltaista myyntiä tai toimintaa on harjoitettu kiinteästä toimipaikasta. Verotusta ei voida sulkea pois keinotekoisilla myyntijärjestelyillä.

Edellä olevien a) ja b) kohdan määräyksiä ei sovelleta, jos yritys näyttää, että myyntiä tai toimintaa ei ole luettava kiinteään toimipaikkaan kuuluvaksi.

3. Sopimuksen 10 artiklan 3 kappale

Sanonta "osinko" käsittää Turkin osalta myös osuustodistuksista tai muista samankaltaisista voitto-osuuteen oikeuttavista todistuksista ("jouissance" shares or "jouissance" rights) tai perustajaosuuksista saadun tulon sekä investointirahastosta ja investointitrustista saadun tulon.

Tämän vakuudeksi ovat allekirjoittaneet, asianmukaisesti siihen valtuutettuina, allekirjoittaneet tämän pöytäkirjan.

Tehty Ankarassa 9 päivänä toukokuuta 1986 kahtena suomen-, turkin- ja englanninkielisenä kappaleena kaikkien kolmen tekstin ollessa yhtä todistusvoimaiset. Siinä tapauksessa, että tekstit eroavat toisistaan, on englanninkielinen teksti ratkaiseva.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.