69/1983
Dokumentin versiot
Suomen tasavallan hallituksen ja Intian tasavallan hallituksen välinen KULTTUURISOPIMUS
Suomen tasavallan hallitus ja Intian tasavallan hallitus, jotka
haluavat vahvistaa maidensa välisiä ystävällisiä suhteita kulttuurin, opetuksen ja tieteellisen tutkimuksen alalla,
ovat sopineet seuraavaa:
1 artikla
Sopimuspuolet edistävät ja kehittävät yhteistyötä maidensa välillä kumpaakin maata kiinnostavilla kulttuurin, opetuksen ja tieteen aloilla.
2 artikla
1 artiklassa mainitussa tarkoituksessa sopimuspuolet rohkaisevat ja helpottavat kulttuurin, opetuksen ja tieteellisen tutkimuksen aloilla sekä myös muilla näihin liittyvillä aloilla tapahtuvaa yliopistojen, laitosten ja järjestöjen edustajien vaihtoa.
Ne rohkaisevat myös muita järjestelyjä, kuten opiskelu- ja tutkimusapurahojen myöntämistä ja näyttelyiden järjestämistä, jotka edistävät tämän sopimuksen tarkoituksen toteuttamista.
3 artikla
Sopimuspuolet ryhtyvät yhdessä tarvittaviin toimiin tämän sopimuksen täytäntöön panemiseksi.
Tässä tarkoituksessa sopimuspuolten edustajat pitävät kokouksia, joissa laaditaan määräaikaisohjelmia sekä tarkistetaan tämän sopimuksen toteuttamista. Kokoukset pidetään toisen sopimuspuolen ehdotuksesta sopimuspuolten sovittua ajasta ja paikasta. Ohjelmat sisältävät myös määräykset yhteistyön muodoista ja rahoitusehdoista.
4 artikla
Tämä sopimus tulee voimaan kolmenkymmenen päivän kuluttua siitä, kun sopimuspuolet ovat ilmoittaneet toisilleen, että tämän sopimuksen voimaantulon edellyttämät valtiosäännön mukaiset vaatimukset on täytetty.
5 artikla
Tämä sopimus on voimassa viisi vuotta. Sen jälkeen se pysyy voimassa vuoden kerrallaan, ellei jompikumpi sopimuspuolista irtisano sitä kirjallisesti diplomaattiteitse kuutta kuukautta ennen kunkin voimassaolokauden päättymistä.
Tämän vakuudeksi allekirjoittaneet edustajat, hallitustensa siihen asianmukaisesti valtuuttamina, ovat allekirjoittaneet tämän sopimuksen ja kiinnittäneet siihen sinettinsä.
Tehty Helsingissä kymmenentenä päivänä kesäkuuta tuhatyhdeksänsataakahdeksankymmentäkolme, joka vastaa kahdettakymmenettä päivää Jyaistha-kuuta tuhatyhdeksänsataaviisi (Saka), kahtena suomen-, hindin- ja englanninkielisenä alkuperäiskappaleena, joiden kaikki tekstit ovat yhtä todistusvoimaisia paitsi erimielisyyden sattuessa, jolloin englanninkielinen teksti ratkaisee.