42/1980

Asetus maksutonta oikeudenkäyntiä tarkoittavien hakemusten toimittamista koskevan eurooppalaisen sopimuksen voimaansaattamisesta.

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §.

Strasbourgissa 27 päivänä tammikuuta 1977 tehty maksutonta oikeudenkäyntiä tarkoittavien hakemusten toimittamista koskeva eurooppalainen sopimus, johon liittymisestä tasavallan presidentti on 18 päivänä huhtikuuta 1980 päättänyt ja jota koskeva Suomen liittymiskirja on 26 päivänä kesäkuuta 1980 talletettu Euroopan neuvoston pääsihteerin huostaan, tulee Suomen osalta voimaan 27 päivänä heinäkuuta 1980 niin kuin siitä on sovittu.

2 §.

Suomessa oikeusministeriö on sopimuksen 2 artiklassa tarkoitettu lähtevä viranomainen ja sanotussa artiklassa tarkoitettu vastaanottava keskusviranomainen.

3 §.

Suomi ei sovella sopimuksen 6 artiklan 1 kappaleen b kohdassa olevia määräyksiä siltä osin kuin ne koskevat ranskan kielellä laadittuja tai tälle kielelle käännettyjä asiakirjoja.

Naantalissa 18 päivänä heinäkuuta 1980.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.