76/1976

Laki testamenttimääräysten muotoa koskevien lakiristiriitojen ratkaisemiseksi tehdyn yleissopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä ja yleissopimuksen soveltamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §.

Testamenttimääräysten muotoa koskevien lakiristiriitojen ratkaisemiseksi Haagissa 5 päivänä lokakuuta 1961 tehdyn yleissopimuksen määräykset ovat, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa niin kuin niistä on sovittu.

2 §.

Milloin testamenttimääräys on peruutettu muulla kuin 1 §:ssä mainitun yleissopimuksen 2 artiklan 1 kappaleessa tarkoitetulla tavalla, peruuttaminen katsotaan muodoltaan päteväksi, mikäli se muotonsa osalta täyttää sellaisen lain määräykset, jota yleissopimuksen 2 artiklan nojalla on sovellettava sanotun artiklan tarkoittamissa tapauksissa.

Helsingissä 21 päivänä toukokuuta 1976

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.