43/1963

Asetus Asetus Argentiinan kanssa tehdyn, asevelvollisuutta koskevan sopimuksen voimaansaattamisesta.

Sitten kun Buenos Airesissa on 8 päivänä toukokuuta 1963 allekirjoitettu asevelvollisuutta koskeva sopimus Suomen ja Argentiinan välillä, sopimus ratifioitu ja ratifioimiskirjat vaihdettu Helsingissä 5 päivänä marraskuuta 1963, säädetään ulkoasiainministerin esittelystä, että sopimus on voimassa niin kuin siitä on sovittu.

Helsingissä 15 päivänä marraskuuta 1963.

ASEVELVOLLISUUTTA KOSKEVA SOPIMUS SUOMEN HALLITUKSEN JA ARGENTIINAN HALLITUKSEN VÄLILLÄ

Suomen Tasavallan Hallitus ja Argentiinan Tasavallan Hallitus, toivoen voivansa ystävällisessä yhteisymmärryksessä poistaa ne asevelvollisuuden suorittamiseen liittyvät vaikeudet, jotka kohdistuvat henkilöihin, jotka ovat Suomen kansalaisia Suomen lain mukaan ja Argentiinan kansalaisia Argentiinan lain mukaan, ovat sopineet seuraavasta:

I artikla

Henkilöt, jotka ovat Suomen kansalaisia Suomen Tasavallan lain mukaan ja Argentiinan kansalaisia Argentiinan Tasavallan lain mukaan, ovat rauhan aikana vapautetut Suomen lain heille määräämän asevelvollisuuden suorittamisesta, milloin he Argentiinan viranomaisten antaman virallisen todistuksen perusteella näyttävät toteen täyttäneensä ne velvoitukset, jotka Argentiinan laki asevelvollisuuteen nähden heille asettaa, tai että heidät on lopullisesti vapautettu niiden täyttämisestä.

II artikla

Henkilöt, jotka ovat Suomen kansalaisia Suomen Tasavallan lain mukaan ja Argentiinan kansalaisia Argentiinan Tasavallan lain mukaan, ovat rauhan aikana vapautetut Argentiinan lain heille määräämän asevelvollisuuden suorittamisesta, milloin he Suomen viranomaisten antaman virallisen todistuksen perusteella näyttävät toteen täyttäneensä ne velvoitukset, jotka Suomen laki asevelvollisuuteen nähden heille asettaa, tai että heidät on lopullisesti vapautettu niiden täyttämisestä.

III artikla

Yllä olevat määräykset eivät millään tavoin vaikuta kysymyksessä olevien henkilöiden kansalaisuutta koskevaan oikeudelliseen asemaan.

IV artikla

Tämä sopimus on hyväksyttävä ja ratifioitava kummankin korkean sopimuspuolen perustuslakien määräämässä järjestyksessä.

Ratifioimiskirjojen vaihto tapahtuu Helsingissä, ja sopimus tulee samanaikaisesti voimaan kummankin puolen osalta ratifioimiskirjojen vaihtopäivänä.

Kumpikin sopimuspuoli voi irtisanoa tämän sopimuksen ennen kunkin vuoden lokakuun 1 päivää.

Tämän vakuudeksi tämä sopimus on allekirjoitettu Buenos Airesin kaupungissa kahdeksantena päivänä toukokuuta 1963 kahtena suomen- ja kahtena espanjankielisenä kappaleena, jotka ovat yhtä todistusvoimaiset.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.