7/1963

Laki pohjoismaiden välisen elatusapusopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä sekä sopimuksen soveltamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §.

Suomen, Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken elatusavun perimisestä pakkotoimin Oslossa 23 päivänä maaliskuuta 1962 tehtyyn sopimukseen sisältyvät määräykset olkoot, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa niin kuin niistä on sovittu.

2 §.

Elatusapua edellä mainitun elatusapusopimuksen mukaan pakkotoimin perittäessä on noudatettava, mitä on säädetty Suomen tuomioistuimen lainvoimaisen tuomion täytäntöönpanosta tai, perimisen perustuessa kirjalliseen sitoumukseen, vastavaanlaisen tapauksen osalta on voimassa täällä tehdystä sopimuksesta.

3 §.

Jos elatusapuun oikeutettu oleskelee Suomessa ja hän elatusapusopimuksen nojalla pyytää täytäntöönpanon toimittamista tässä maassa, voi hän tehdä esityksensä suoraan asianomaiselle ulosottomiehelle.

4 §.

Kulujen korvaus, jota ulosmittauksessa ei voida saada elatusvelvolliselta perityksi, on suoritettava yleisistä varoista.

Helsingissä 21 päivänä joulukuuta 1962

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.