21/1959

Alkuperäinen sopimus: 20/1959

Ulkoasiainministeriön ilmoitus, joka liittyy tänään annettuun asetukseen valtioiden välistä neuvoa-antavaa merenkulkujärjestöä koskevan yleissopimuksen voimaansaattamisesta.

Suomen ratifioimiskirjaa Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin huostaan talletettaessa annettiin seuraava selitys:

"Suomen hallitus kannattaa järjestön valmistelevan komitean asiakirjassa IMCO/A.I/11 ehdottamaa työohjelmaa. Suomen hallituksen käsityksen mukaan järjestö voi nimenomaan teknillisten ja merenkulkukysymysten alalla edistää laivaliikenteen ja merenkuljetusta käyttävän kaupan kehitystä maailmassa.

Mikäli järjestö ulottaisi toimintansa luonteeltaan puhtaasti kaupallisiin ja taloudellisiin kysymyksiin, syntyisi tilanne, jossa Suomen hallituksen olisi harkittava turvautumista 59 artiklaan sisältyviin yleissopimuksesta eroamista koskeviin määräyksiin."

Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 1959.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.