35/1948

Alkuperäinen sopimus: 40/1924

Alkuperäinen sopimus: 3/1934

Asetus Uuden Seelannin sekä Etelä-Afrikan Liittovaltion kanssa tehtyjen sopimusten uudelleen voimaansaattamisesta.

Sitten kun Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin Yhdistyneen Kuningaskunnan hallitus on 10 päivänä helmikuuta 1947 allekirjoitetun Suomen rauhansopimuksen 12 artiklan mukaisesti Suomen hallitukselle Uuden Seelannin sekä Etelä-Afrikan Liittovaltion hallitusten puolesta ilmoittanut, mitkä Suomen kanssa ennen sotaa tehdyt kahdenkeskiset sopimukset nämä hallitukset haluavat pitää voimassa tai saattaa uudelleen voimaan, säädetään ulkoasiainministerin esittelystä, että seuraavat sopimukset, sanotussa artiklassa tehdyin varauksin, ovat voimassa:

Uuteen Seelantiin nähden:

1. Suomen sekä Ison-Britannian ja Irlannin Yhdistyneen Kuningaskunnan kesken 30 päivänä toukokuuta 1924 tehty rikoksentekijäin molemminpuolista luovuttamista koskeva sopimus (Sopimussarja 40/24).

2. Suomen Tasavallan Hallituksen ja Hänen Brittiläisen Majesteettinsa Hallituksen kesken 21 päivänä kesäkuuta 1924 tehty sopimus suomalaisten ja brittiläisten alusten mittakirjojen vastavuoroisesta tunnustamisesta sekä sopimukseen liittyvä noottienvaihto (Sopimussarja 17/24).

3. Suomen sekä Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin Yhdistyneen Kuningaskunnan kesken 11 päivänä elokuuta 1933 tehty sopimus oikeudellisesta menettelystä siviili- ja kaupallisluontoisissa asioissa (Sopimussarja 3/34).

Etelä-Afrikan Liittovaltioon nähden:

4. Suomen sekä Ison-Britannian ja Irlannin Yhdistyneen Kuningaskunnan kesken 30 päivänä toukokuuta 1924 tehty rikoksentekijäin molemminpuolista luovuttamista koskeva sopimus (Sopimussarja 40/24).

5. Suomen sekä Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin Yhdistyneen Kuningaskunnan kesken 14 päivänä syyskuuta ja 14 päivänä joulukuuta 1925 suoritettu noottienvaihto eräiden brittiläisten dominioiden, Intian ja eräiden brittiläisten mandaattialueiden liittymisestä Suomen ja Yhdistyneen Kuningaskunnan väliseen rikoksentekijäin luovuttamista koskevaan, 30 päivänä toukokuuta 1924 tehtyyn sopimukseen, sikäli kuin nootit koskevat Etelä-Afrikan Liittovaltiota (Sopimussarja 32/25).

Helsingissä 10 päivänä joulukuuta 1948.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.