27/1938

Asetus Suomen-Unkarin kauppa- ja merenkulkusopimukseen tehdyn toisen lisäpöytäkirjan voimaansaattamisesta.

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään, että Suomen ja Unkarin kesken 29 päivänä toukokuuta 1925 tehdyn kauppa- ja merenkulkusopimuksen Helsingissä 15 päivänä elokuuta 1938 allekirjoitettu toinen lisäpöytäkirja tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 1938.

Helsingissä 26 päivänä elokuuta 1938.

Alkuperäinen sopimus: 10/1926

Toinen lisäpöytäkirja Suomen ja Unkarin kesken 29 päivänä toukokuuta 1925 tehtyyn kauppa- ja merenkulkusopimukseen.

I.

Korkeat sopimuspuolet ovat sopineet siitä, että Suomen ja Unkarin kesken 29 päivänä toukokuuta 1925 tehtyyn kauppa- ja merenkulkusopimukseen 31 päivänä lokakuuta 1936 allekirjoitetun lisäpöytäkirjan ensimmäinen artikla, joka koskee alkuperätodistusten esittämistä toisesta maasta peräisin olevia tavaroita tuotaessa, lakkaa olemasta voimassa tämän pöytäkirjan tullessa voimaan.

II.

Korkeat sopimuspuolet ovat sopineet siitä, että Suomen ja Unkarin kesken tehdyn kauppa- ja merenkulkusopimuksen irtisanomisaika, joka mainitaan sanotun sopimuksen 21 artiklassa, on tämän pöytäkirjan voimaanastumispäivästä lähtien yksi kuukausi.

III.

Tämä pöytäkirja ratifioidaan ja sen ratifioimiskirjat vaihdetaan Budapestissa mahdollisimman pian. Pöytäkirja tulee voimaan viidentenätoista päivänä ratifioimiskirjain vaihtamisesta. Se saatetaan kuitenkin väliaikaisesti voimaan 1 päivästä syyskuuta 1938 lähtien. Tämä pöytäkirja on voimassa yhtä kauan kuin Suomen ja Unkarin kesken 29 päivänä toukokuuta 1925 tehty kauppa- ja merenkulkusopimuskin, jonka olennainen osa se on.

Tehtiin Helsingissä kaksin kappalein 15 päivänä elokuuta 1938.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.