41/1925

Suomen ja Tanskan välillä vaihdetut ministeriaalinootit suomalais-tanskalaisen tutkinta- ja sovintolautakunnan asianmukaisesta asettamisesta.

1. Tanskan ulkoasiainministeri Suomen Kööpenhaminassa olevalle v. a. asiainhoitajalle.

ULKOASIAINMINISTERIÖ

Kööpenhaminassa, 1 p. lokakuuta 1925.

Herra Asiainhoitaja,

Tänään päivätyllä nootilla olette Te esittänyt, että olisi suotavaa Tanskan ja Suomen hallituksen välisellä noottienvaihdolla todeta, että vaikkei kaikkia jäseniä siinä lautakunnassa, josta on puhe Tanskan ja Suomen välisessä, 27 päivänä kesäkuuta 1924 tehdyssä sovintomenettelysopimuksessa, ole valittu sopimuksen 3 artiklan määräämän ajan kuluessa, tämän asianhaaran ei ole katsottava olevan esteenä sille, että lautakunta katsotaan asianmukaisesti asetetuksi sopimuksen säännösten mukaisesti.

Tanskan taholla käsitetään täydelleen kysymyksessäolevan noottienvaihdon suotavuus, ja saan minä sen johdosta kunnioittaen selittää, että Tanskan hallitus on sitä mieltä, ettei mainitun lautakunnan jäsenten määräämiselle asetetun määräajan sivuuttamisen ole katsottava olevan esteenä lautakunnan kokoonpanon pätevyydelle.

Vastaanottakaa, herra Asiainhoitaja, erinomaisen kunnioitukseni vakuutus.

2. Suomen Kööpenhaminassa oleva v. a. asiainhoitaja Tanskan ulkoasiainministerille.

SUOMEN LÄHETYSTÖ

Lokakuun 1 päivänä 1925.

Herra Kreivi,

Viitaten Herra Kreivin noottiin kuluvan kuun 1 päivältä saan täten kunnioittaen selittää, että Suomen Hallitus on yhtä mieltä Tanskan hallituksen kanssa siitä, ettei aikamäärän sivuuttamisen sen lautakunnan jäsenten määräämiseen nähden, joka on asetettava Suomen ja Tanskan välisen, 27 päivänä kesäkuuta 1924 tehdyn, sovintomenettelyä koskevan sopimuksen mukaisesti, ole katsottava olevan esteenä lautakunnan kokoonpanon pätevyydelle.

Vastaanottakaa, Herra Kreivi, erinomaisimman kunnioitukseni vakuutus.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.