VL:2021-79

Sopimukseen perustuva käyttöoikeus - -
- Rakennus - Irtisanominen

A myötäpuolineen omisti vapaa-ajan käytössä olevat rakennukset, jotka olivat sijainneet yli sata vuotta B:n ja hänen myötäpuoliensa nykyisin omistamalla kiinteistöllä. Kyseisen alueen rantaosayleiskaavan määräysten mukaan alueella olevien rakennusten purkaminen tai siirtäminen oli kielletty. Kysymys siitä, oliko B:llä myötäpuolineen oikeus irtisanoa A:n ja hänen myötäpuoliensa vastikkeeton sopimusperusteinen oikeus pitää rakennukset B:n ja hänen myötäpuoliensa kiinteistöllä.

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.