VL:2021-65

Asunto-osakeyhtiö - Asunto-osakeyhtiön osakkeet ja osakkeenomistajat - Osakkeen lunastaminen - Yhtiöjärjestys - Yhtiöjärjestyksen tulkinta

Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen mukaan lunastusoikeus koski kaikkia muita kuin  erikseen mainittuja saantoja, jollaiseksi yhtiön nykyisten osakkeenomistajien välisiä siirtoja  ei ollut nimenomaisesti määrätty. Kysymys siitä, kuuluiko kauppa, jossa osakkeen saajana oli yhtiön nykyinen osakkeenomistaja, lunastusoikeuden piiriin.

Valituslupakortti sisältää kuvauksen siitä kysymyksestä, johon liittyen asiassa on myönnetty valituslupa. Sen sisältö ei sido korkeinta oikeutta eikä rajoita asian käsittelyä siltä osin kuin valituslupa on myönnetty.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.