1110/2021

Oikeudenkäyntimenettely - Jatkokäsittelylupa - Muutosperuste
Seksuaalirikos - Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö
Rikoksen yritys

Käräjäoikeus oli tuominnut A:n lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. A oli uimahallissa kysynyt 13-vuotiaalta uimahousuihin pukeutuneelta asianomistajalta, voiko hän koskettaa tämän sukupuolielintä. Asianomistaja oli kieltänyt A:ta koskemasta häntä ja poistunut paikalta, minkä jälkeen A oli vielä seurannut asianomistajaa pukuhuoneeseen. A oli kiistänyt syyllistyneensä rikokseen, koska teko ei ollut edennyt yrityksen asteelle ja hän oli itse luopunut rikoksen tekemisestä. Hovioikeus ei ollut myöntänyt A:lle jatkokäsittelylupaa. 

Korkeimman oikeuden päätöksestä ilmenevillä perusteilla katsottiin, että hovioikeuden olisi tullut myöntää jatkokäsittelylupa muutosperusteella.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.