68/2021

Ulosottokaari - Ulosottovalitus - Turvaamistoimipäätöksen täytäntöönpano - Torjuntavakuus
Konkurssi
Takaus - Omavelkainen takaus

Käräjäoikeus oli velkojayhtiön hakemuksesta antanut turvaamistoimipäätöksen, jonka mukaan velallisyhtiön omaisuutta määrättiin pantavaksi takavarikkoon siten, että velkojayhtiön saatava tuli turvatuksi. Velallisyhtiö oli antanut takavarikon torjuntavakuudeksi pankin omavelkaisen takauksen ja antamansa pankkitakauksen vastasitoumuksen vakuudeksi pantannut omaisuuttaan. Pankki oli maksanut takaussumman ulosottoviraston virkavarojen tilille sen jälkeen, kun velallisyhtiö oli asetettu konkurssiin. 

Korkeimman oikeuden ratkaisusta ilmenevillä perusteilla katsottiin, että ulosottomies ei ollut menetellyt virheellisesti päättäessään tilittää pankin takauksensa perusteella maksamat varat velkojayhtiölle ja että velallisyhtiön konkurssipesän vaatimus pankin maksun tilittämisestä konkurssipesälle tai palauttamisesta pankille oli perusteeton. (Ään.)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.