1749/2019

Yksityishenkilön velkajärjestely - Maksuohjelma - Maksuohjelman kesto

Velallinen oli myynyt asuntonsa velkajärjestelyn aloittamisen jälkeen mutta ennen maksuohjelman vahvistamista. Käräjäoikeus vahvisti velalliselle kolme vuotta kestävän maksuohjelman, jonka aikana hänen tuli suorittaa tavallisia velkojaan maksuohjelman keston mukainen kertymä. Hovioikeus palautti asian käräjäoikeuteen vähimmäiskertymän laskemiseksi velkajärjestelylain 32 §:n mukaisesti ja tarvittaessa maksuohjelman keston muuttamiseksi siten, että vähimmäiskertymä tulee suoritetuksi. 

Korkein oikeus katsoi, ettei maksuohjelman kestoa voitu määrätä kolmea vuotta pidemmäksi ja että tavallisten velkojen kertymäksi tuli lukea kolme vuotta kestävän maksuohjelman mukainen kertymä. Asian lopputulos jätettiin käräjäoikeuden päätöksen varaan.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.