1344/2015

Oikeudenkäyntimenettely - Prekluusio - Todistelu
Asiakirja - Asiakirjan esittämisvelvollisuus
Patentti - Todistustaakka

Yhtiöllä N on ollut suomalainen analogiamenetelmäpatentti koskien verenpaineen hoitoon käytettävää lääkettä, jonka vaikuttava aine on valsartaani. Yhtiö A on tuonut Suomen markkinoille lääkevalmisteen, jonka vaikuttava aine on sama kuin N:n patentilla suojatussa tuotteessa. Yhtiö N on nostanut yhtiötä A vastaan kanteen vaatien muun ohella vahvistettavaksi, että A:n valsartaania vaikuttavana aineena sisältävät lääkevalmisteet ja valsartaanin valmistamiseksi käytetty menetelmä loukkaavat N:n suomalaista patenttia.

Korkeimman oikeuden ratkaisussa on kysymys - patenttilain 57 a §:n 1 momentin todistustaakkaa koskevan säännöksen tulkinnasta; - patenttilain 57 a §:n 2 momentin liikesalaisuuksien suojan huomioon ottamista koskevan säännöksen tulkinnasta; - oikeudesta vedota uuteen kirjalliseen todisteeseen hovioikeudessa; - editiovaatimuksesta hovioikeudessa; - suullista todistelua koskevan arvioinnin oikeudellisista lähtökohdista.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.