3543/1999

Oikeudenkäyntikulut

A ja B vaativat ostamansa asuinhuoneiston virheen perusteella myyjiltä hinnanalennusta ja vahingonkorvausta 37 820 markkaa. A esitti samoille myyjille toisen huoneiston osalta 21 960 markan hinnanalennus- ja vahingonkorvausvaatimuksen. Käräjäoikeus hylkäsi ensimmäistä huoneistoa koskevan vaatimuksen kokonaisuudessaan ja hyväksyi jälkimmäistä huoneistoa koskevasta vaatimuksesta 9 760 markkaa. Käräjäoikeus velvoitti myyjät suorittamaan korvauksen A:lle ja B:lle yhteisesti sekä korvaamaan A:n ja B:n vaatimista yhteensä 52 677 markan oikeudenkäyntikuluista 24 400 markkaa. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Korkeimmassa oikeudessa myyjien maksuvelvollisuus B:lle poistettiin. A ja B velvoitettiin korvaamaan täysimääräisesti ensimmäistä huoneistoa koskevan kokonaan hylätyn vaatimuksen käsittelemisestä myyjille aiheutuneet oikeudenkäyntikulut. Myyjät vuorostaan velvoitettiin osaksi korvaamaan A:lle jälkimmäistä huoneistoa koskevan osittain hyväksytyn vaatimuksen käsittelemisestä aiheutuneet kulut.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.