Kouvolan HO 22.03.2007 343

Kantelu tyytymättömyyden ilmoituksen hyväksymättä jättämisestä

VAATIMUKSET HOVIOIKEUDESSA

Kantelu
P on vaatinut, että hänen tyytymättömyyden ilmoituksensa hyväksytään ja että hovioikeus asettaa uuden määräajan valituksen jättämiselle. P on perustellut vaatimustaan sillä, että hän oli ymmärtänyt tyytymättömyyden ilmoittamiselle säädetyn määräajan alkavan kirjallisessa menettelyssä siitä, kun hän oli saanut tuomion postitse 12.1.2007.

HOVIOIKEUDEN RATKAISU

Perustelut
Jos tyytymättömyyden ilmoitusta käräjäoikeuden ratkaisuun ei ole hyväksytty, saa siitä oikeudenkäymiskaaren 25 luvun 9 §:n 3 momentin mukaan kannella hovioikeuteen. Kantelukirjoitus on toimitettava käräjäoikeuden kansliaan kolmessakymmenessä päivässä käräjäoikeuden ratkaisun julistamis- tai antamispäivästä.

Määräaika kantelun tekemiseen on alkanut kulua käräjäoikeuden pääasiaratkaisun antamispäivästä eli 10.1.2007 lukien. Näin ollen viimeinen päivä jättää kantelukirjoitus käräjäoikeuden kansliaan on ollut 9.2.2007. P on toimittanut kantelukirjoituksensa käräjäoikeuden kansliaan vasta 21.2.2007 eli liian myöhään.

Päätöslauselma
P:n kantelu jätetään tutkimatta.

Lainkohta: Oikeudenkäymiskaari 25 luku 9 § 3 momentti

Asian ratkaisseet hovioikeuden jäsenet:

Jussi Kartimo, Satu Salmi, Markku Turjansalo

Lainvoimaisuustiedot:

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.