Rovaniemen HO 13.12.2006 1098

Lähestymiskielto, kiellon päättymispäivä

Diaarinumero: R 06/986
Esittely: 7.12.2006
Ratkaisunumero: 1098
Antopäivä: 13.12.2006

KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIO 18.10.2006

Käräjäoikeus määräsi A:n hakemuksesta B:n laajennettuun perheen sisäiseen lähestymiskieltoon.

Käräjäoikeus määräsi, että B ei saa tavata A:ta eikä muuten ottaa häneen yhteyttä tai sitä yrittää. Kiellettyä on myös A:n seuraaminen tai tarkkaileminen. B:n on poistuttava A:n ja B:n yhteisestä asunnosta. Hän ei saa palata mainittuun asuntoon eikä oleskella sanotun asunnon läheisyydessä. B saa noutaa asunnosta tarpeelliset henkilökohtaiset tavaransa poliisin valvonnassa.

Lähestymiskiellon voimassaolosta käräjäoikeus määräsi, että lähestymiskielto tulee voimaan heti ja päättyy 18.1.2007.

VAATIMUKSET HOVIOIKEUDESSA

B on muun ohella vaatinut, että lähestymiskielto kumotaan.

HOVIOIKEUDEN RATKAISU

Lähestymiskiellosta annetun lain 7 §:n 1 momentin mukaan perheen sisäinen lähestymiskielto voidaan määrätä enintään kolmeksi kuukaudeksi ja kielto tulee voimaan silloin, kun käräjäoikeus tekee ratkaisun kieltoon määräämisestä. Käräjäoikeus on julistanut ratkaisunsa tässä asiassa 18.10.2006 ja määrännyt, että kielto tulee voimaan heti ja päättyy 18.1.2007. Kiellon kestoa laskettaessa on otettava lukuun sekä kiellon alkamis- että päättymispäivä. Jotta kiellon kesto ei ylittäisi laissa säädettyä kiellon enimmäispituutta, kiellon päättymispäiväksi ei ole voitu määrätä kiellon alkamispäivää järjestysnumeroltaan vastaavaa kuukauden päivää vaan sitä edeltänyt päivä.

Hovioikeus oikaisee käräjäoikeuden tuomiota siten, että lähestymiskiellon viimeiseksi voimassaolopäiväksi määrätään 17.1.2007. Muilta osin käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.

Asian ratkaisseet hovioikeuden jäsenet:

hovioikeudenneuvos Erkki Nenonen
hovioikeudenneuvos Auli Vähätörmä
määräaikainen hovioikeudenneuvos Virve Salo

Lainvoimaisuustiedot:

Lainvoimainen

Etusivulle

Päivitetty 6.3.2007

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.