Kouvolan HO 10.09.1998 1049

Oikeudenkäynti rikosasioissa - Poissaolo oikeudesta vastaajana

Rikosasian vastaaja oli jättänyt noudattamatta hänelle annettua määräystä saapua sakon uhalla käräjäoikeuden klo 10 alkaneeseen pääkäsittelyyn. Sen vuoksi käräjäoikeus peruutti pääkäsittelyn ja määräsi uuden pääkäsittelyn pidettäväksi samana päivänä klo 15. Vastaaja saatiin tuoduksi tuohon pääkäsittelyyn ja asia ratkaistuksi. Samalla käräjäoikeus ROL 8 luvun 5 §:n 1 momentin nojalla tuomitsi vastaajan aikaisemmin asetettuun uhkasakkoon.

Koska pääkäsittely saatiin toimitetuksi sinä päivänä, johon vastaaja oli alun perin kutsuttu, katsottiin, että vastaaja oli saatu tuoduksi samaan oikeudenkäyntitilaisuuteen eikä häntä OK 12 luvun 31 §:n nojalla olisi saanut tuomita uhkasakkoon.

ROL 8 luku 5 § 1 mom OK 12 luku 31 §

I osasto: J. Kartimo - Kurri - Marko Esittelijä: Paronen

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.