Itä-Suomen HO 24.11.1998 1384

Oikeudenkäyntimenettely - Rikosasiat - Yksityisoikeudellinen korvausvaatimus - Prekluusio

Törkeästä pahoinpitelystä tuomittu A oli vasta hovioikeudessa vaatinut asianomistaja B:lle maksettavaksi tuomittujen korvausten sovittelua myös muilla perusteilla kuin käräjäoikeudessa esittämällään perusteella. Koska A ei ollut saattanut todennäköiseksi, ettei hän ollut voinut vedota uusiin sovitteluperusteisiin käräjäoikeudessa tai että hänellä muuten oli ollut pätevä aihe olla tekemättä niin, A:n valitus mainittujen seikkojen osalta jätettiin oikeudenkäymiskaaren 25 luvun 17 §:n 1 momentin nojalla huomioon ottamatta.

Juha Launis, Olavi Snellman, Helena Lindgren Esittelijä: Sisko Heimonen

Oikeudenkäymiskaari 25 luku 17 § 1 mom

Lappalainen: Vahingonkorvausvaatimuksesta rikosjutussa, 1986, s. 429 Leppänen: Riita-asian valmistelu todistusaineiston osalta, 1998, s. 308 Leppänen - Välimaa: Muutoksenhaun pääpiirteet, 1998, s. 47

Lainvoimainen (LVT:1)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.