Vaasan HO 26.11.1993 2392

Ryöstö - Varkaus - Rikoksen tunnusmerkistö

Syytetty oli saapunut pankin palvelutiskille ja vaatinut pankkivirkailijaa "latomaan rahat tiskiin" sekä antanut virkailijalle muovipussin, johon hän oli käskenyt nopeasti laittaa rahat.
Syytetty oli tuoksunut alkoholille ja pitänyt oikeaa kättään piilossa tiskin takana siten, ettei pankkivirkailija ollut nähnyt hänen kättään. Pakkivirkailija oli kokenut tilanteen niin uhkaavaksi, että hän oli katsonut parhaaksi antaa rahaa syytetylle. Syytetty ei rahoja vaatiessaan ollut sanoin tai muutoinkaan esittänyt suoranaisia uhkauksia. Syytetty oli pankkivirkailijan uhkaavaksi kokemalla käyttäytymisellä saanut tämän luovuttamaan pankin kassasta 17.910 markkaa.

Ottaen huomioon uhkauksen vähäisyys, tekoa ei ollut kokonaisuutena arvostellen pidettävä ryöstönä. Syytetty tuomittiin vain varkaudesta.

V-jaosto

Jäsenet: Marcus Lundström, Markku Oksala, Robert Liljenfeldt

Esittelijä: Tuula Keltikangas

Lainvoimainen (LVT:1)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.