Vaasan HO 31.08.1993 1616

Velkajärjestelyhakemus - Yksityishenkilön velkajärjestelystä annetun lain 10 §:n mukaiset yleiset esteet

Yksityishenkilön velkajärjestelystä annetun lain 10 §:n 1 momentin 7 ja 8 kohtien mukaisina esteinä velkajärjestelyn aloittamiselle pidettiin:

- ilmeisen kevytmielistä velkaantumista ottaen huomioon, että velallisen elinkeinotoiminnan velkaantuminen oli ollut ilmeisessä epäsuhteessa elinkeinotoiminnan laatuun ja laajuuteen nähden ja että velallinen oli antanut useita määrällisesti suuria takaussitoumuksia huolimatta aikaisempien velkavastuidensa suuresta määrästä.

- velallisen tietojenantovelvollisuuden laiminlyöntiä huolimatta kihlakunnanoikeuden erillisestä täydennyskehotuksesta koskien velallisen kesämökkikiinteistöosuuden realisointia.

L yksityishenkilön velkajärjestelystä 10 § 1 momentti 7 kohta L yksityishenkilön velkajärjestelystä 10 § 1 momentti 8 kohta

1992 vp. HE 183 s. 51-53

IV-jaosto

Jäsenet: Marcus Lundström, Martti Mansner, Robert Liljenfeldt

Esittelijä: Esa Mäntynen

Lainvoimainen (LVT:1)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.