Itä-Suomen HO 28.09.1993 1896

Maksuton oikeudenkäynti - Oikeudenkäyntiavustajan määrääminen

Syytetty, jonka veren alkoholipitoisuus oli ollut 3,07 promillea, oli tuomittu kihlakunnanoikeudessa törkeästä rattijuopumuksesta 3 kuukaudeksi vankeuteen. Syytetty oli hovioikeudessa pyytänyt rangaistuksen lieventämistä. Hovioikeus myönsi syytetylle maksuttoman oikeudenkäynnin. Koska kysymyksessä kuitenkin oli yksinkertainen rikosasia, jossa odotettavissa olevaan rangaistukseen ja asian selvitettyyn tilaan nähden syytetyn oikeusturva ei edellyttänyt avustajan määräämistä, hovioikeus hylkäsi avustajan määräämistä koskevan pyynnön.

Laki maksuttomasta oikeudenkäynnistä 10 § 2 momentti 2 kohta (1668/92) Lakivaliokunnan mietintö n:o 12 hallituksen esityksen johdosta maksuttomasta oikeudenkäynnistä annetun lain muuttamisesta (1992 vp-LaVM 12-HE 185), s. 3

I jaosto

Lainvoimainen (LVT:1)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.