Helsingin HO 26.11.1992 4486

Ruumiinvamman tuottamus - Eläin

A oli Helsingissä kuljettanut kadulla kahta suurikokoista koiraa siten, että ne olivat olleet kytkettyinä itsestään sisään ja koiran vetäessä ulos kelautuviin 8 metriä pitkiin talutushihnoihin.
Hihnoista oli ollut ulkona noin 5 metriä. Kun hihnoja ei ollut lukittu tuohon pituuteen, toinen koirista oli voinut rynnätä kadulla vastaan tulleen lapsen päälle hihnan kelautuessa täyteen pituutensa ja A:n kykenemättä koiraa pysäyttämään.
Koira oli kaatanut lapsen maahan sekä purrut tätä kasvoihin, jolloin lapsi oli saanut ruumiinvamman, joka ei ollut vähäinen. A oli laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia siitä, että hän kykeni pidättämään koiran hätyyttämästä lasta ja aiheuttamasta tälle vahinkoa tai vaaraa. Tämä velvollisuus A:lla oli ollut riippumatta siitä, ettei hänellä ollut koiran luonteesta tai aikaisemmasta käyttäytymisestä johtuvaa erityistä syytä pelätä koiran purevan lasta. A tuomittiin rangaistukseen ruuumiinvamman tuottamuksesta.

Helsingin kaupungin järjestyssääntö 74 § RL 44:8 § 2

Läsnä: Surakka, Brax ja Tuomi Esittelijä: Lehto

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.