Helsingin HO 08.07.1992 2377

Oikeudenkäyntimenettely - Kanne - Kanteen muuttaminen

A vaati B:n velvoittamista suorittamaan kauppahinnan alennuksena 560.640 markkaa, koska hän kaupanteon yhteydessä annettujen väärien tietojen johdosta oli erehtynyt ostamansa huoneiston kokonaispinta-alan osalta siten, että huoneistosta puuttui 20 neliömetriä.

Oikeudenkäynnin aikana A haastetta ottamatta vaati kauppahintaa alennettavaksi kanteessa esitetyn lisäksi 155.000 markkaa huoneistossa havaittujen lukuisten puutteiden johdosta. Myöhemmin A vielä tarkisti puutteiden ja rakennusvirheiden osalta esittämäänsä hinnanalennusvaatimusta vaatien vain selvitettyjen korjauskustannusten osalta 120.000 markkaa ja arvonalennuksena 300.000 markkaa eli hinnanalennusta yhteensä 420.000 markkaa.

A:n oikeudenkäynnin aikana esittämiä vaatimuksia ei pidetty kiellettynä kanteen muuttamisena.

Läsnä: Piira, Lehtinen ja Juusela Esittelijä: Leppänen

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.